Bolighandel i ind/udland

En bolighandel er blandt de største beslutninger i dit liv

Står du over for at skulle købe bolig, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i alle de væsentligste forhold omkring boligkøb, hvad enten du er førstegangskøber eller har handlet bolig før. Det gælder, uanset om du køber bolig i Danmark eller udlandet. Som noget helt særligt har vi speciale i Italiensk bolighandel.

Så selv, når du er godt inde i forholdene, kan det være godt givet ud at rådføre dig med advokat Lisbeth Egede Andersson.

Sådan foregår en typisk bolighandel

Når drømmehuset er fundet, og salgsopstilling og tilstandsrapport er gennemgået evt. med rådgivning fra en byggesagkyndig, skal købsaftalen underskrives. Det er vigtigt, at køber får indsat et advokatforbehold i købsaftalen. Når først købsaftalen er underskrevet af køber og sælger, er boligkøbet nemlig bindende på de i købsaftalen fastsatte vilkår. Advokatforbeholdet sikrer, at køber kan fortryde uden omkostninger, hvis købers advokat inden for 3 dage efter underskrift påpeger forhold, som ikke er hensigtsmæssige. Advokat Lisbeth Egede Andersson, Alliance Advokater Hørsholm, anbefaler, at boligkøbere kontakter advokaten så tidligt i forløbet som muligt. Advokaten kan nemlig være behjælpelig med meget mere end juraen, når du skal købe bolig.

Den rette pris på boligen?

Før du afgiver dit tilbud på boligen, er det en god idé at sammenholde udbudsprisen fra mægleren, med det tilsvarende boliger i samme område er solgt for. Advokat Lisbeth Egede Andersson, Alliance Advokater Hørsholm, har stor erfaring med boligkøb og kender prisudviklingen i Hørsholm og omegn. Du kan derfor med fordel tage kontakt til Lisbeth Egede Andersson, hvis du er i tvivl om, hvorvidt prisen på dit drømmehus er rimelig.

Vi hjælper dig med en lang række emner:

  • Jura i forbindelse med købsaftalen, som f. eks. regler omkring fejl og mangler, garantier og tilsikringer, hvem skal stå som køber, vejledning om testamente, samejekontrakt, ægtepagt mv.
  • Tjek af dokumenter: Vi gennemgår købsaftalen, salgsopstillingen, tilstandsrapporten, lokalplaner, forureningsinfo, grundejerforeningsmateriale, tingbogsattest, ejendomsdatarapport, husforsikring,
    BBR-ejermeddelelse og servitutter mv.
  • Tilstandsrapport: Vi forklarer fagudtryk og rådgiver om konsekvenserne af de oplysninger, der gives deri. Det samme gælder for elinstallationsrapporten og ejerskifteforsikringen.
  • Energirapport: Hvad er energimærkning, og hvordan skal du forholde dig?
  • Fortrydelsesret: Hvornår indtræder fortrydelsesretten, hvad hvis fortrydelsesretten ønskes brugt?
  • Advokatforbehold. Hvad er det, og hvornår benyttes det?

Din advokat forsikrer dig

I tilfælde af at noget går galt, sikrer din advokat også, at du er dækket ind økonomisk. Uden en advokat skal du selv dække omkostningerne, hvis du har overset noget i forbindelse med kontraktudfærdigelse, låntagning mv.

Derudover berigtiger advokaten din handel, og det er en stor hjælp for mange. Selvom du via den elektroniske tinglysning selv har mulighed for at tinglyse dit boligkøb, er det for mange en meget kompliceret affære at handle bolig.

Mere information
Har du spørgsmål, der vedrører køb af bolig i Danmark eller udlandet, kan du med fordel kontakte advokat Lisbeth Egede Andersson, Alliance Advokater Hørsholm. Udover stor erfaring med boligkøb i Danmark har Lisbeth Egede Andersson også mange års erfaring med køb af bolig i udlandet herunder Italien.

KONTAKT

Alliance Advokater
Hørsholm ApS

Hovedgaden 47, 2.
2970 Hørsholm
CVR. 2938 7842

Telefonisk åbningstid
Mandag-torsdag: 09:00 -15:00
Fredag: 09:00 -12:00
Møder kan afholdes
uden for telefonisk åbningstid.

E-mail tjekkes dagligt.

(+45) 4579 2111
rec@alliance2970.dk

Alliance Advokater Hørsholm - når værvær er vigtigt