Testamente og ægtepagter

Med et testamente kan du sikre, at din partner, dine børn eller måske en helt tredje person tilgodeses, når arven fordeles.

Men det er vigtigt at kende reglerne eller rådføre sig med en advokat. Ikke to situationer er ens, og derfor findes der ingen standarddokumenter. Advokat Lisbeth Egede Andersson, Alliance Advokater Hørsholm, har stor erfaring med udfærdigelse af testamenter og arveretlige dispositioner og kender ikke kun praksis, men også de mange forskellige faldgrupper, der kan opstå. Du har højst sandsynligt selv et ønske om, hvem arven skal tilfalde, og hvordan den skal fordeles mellem arvingerne, når du en dag dør.

Er dit testamente stadig i overensstemmelse med dine ønsker?

Har du allerede et testamente, er det en god idé med jævne mellemrum, at få det efterset. Din familiemæssige og økonomiske situation kan have ændret sig; du er måske blevet skilt, har fået børn eller har arvet. I disse tilfælde er det vigtigt, at du også får ændret dit testamente, så der er taget højde for ændringerne.

Advokat Lisbeth Egede Andersson ser ofte, at mange, som allerede har et testamente, tror, at det stadig er aktuelt. Dog viser det sig ofte, at testamenterne ikke længere er i overensstemmelse med deres ønsker og i nogle tilfælde i direkte modstrid med den oprindelige intention.

Lisbeth Egede Andersson, Alliance Advokater Hørsholm, tilbyder derfor alle kunder en gratis gennemgang af deres eksisterende testamente.

Det er de færreste, der har ægtepagt med på huskelisten, når drømmebrylluppet planlægges.

Men skal du giftes med én, der har færre midler end dig, eller bringer du nogle aktiver med ind i ægteskabet, som du ønsker skal være særeje i tilfælde af skilsmisse eller separation, er det sund fornuft at få lavet en ægtepagt.

Hvad er en ægtepagt?

En ægtepagt er en aftale mellem ægtefæller, som sikrer at den part, som bringer flere midler ind i ægteskabet, er berettiget til at tage disse midler med sig igen i tilfælde af skilsmisse eller separation. Der gælder nogle helt specifikke formkrav til udarbejdelsen af en ægtepagt. Bl.a. skal det tydeligt fremgå hvilke aktiver, der med ægtepagten bliver gjort til særeje. Ægtepagten skal være skriftlig, underskrives af begge parter og tinglyses. Ellers er den ikke gyldig som juridisk dokument. Man skal altså passe på med at gøre det selv på dette område – og står man midt i bryllupsplanerne, er det helt sikkert ikke én af de ting, man helst vil beskæftige sig med.

Derfor er Lisbeth Egede Andersson, Alliance Advokater Hørsholms råd også, at man skal tage fat i sin advokat, få vedkommende til at udarbejde ægtepagten og sørge for tinglysningen.

KONTAKT

Alliance Advokater
Hørsholm ApS

Hovedgaden 47, 2.
2970 Hørsholm
CVR. 2938 7842

Telefonisk åbningstid
Mandag-torsdag: 09:00 -15:00
Fredag: 09:00 -12:00
Møder kan afholdes
uden for telefonisk åbningstid.

E-mail tjekkes dagligt.

(+45) 4579 2111
rec@alliance2970.dk

Alliance Advokater Hørsholm - når nærvær er vigtigt